ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΥΣΠΕ ΚΡΗΤΗΣ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ανακοινώσεις ΑΠΥΣΠΕ

 

Συνάδελφοι είναι τουλάχιστον μέγιστη τιμωρία για την Κρήτη και τεράστια αδιαφορία από την πολιτεία να έχουμε ένα εκλεγμένο Πρωθυπουργό , δύο υπουργούς και ένα υφυπουργό στην κυβέρνηση και το νησί να στενάζει κάτω από το βάρος των ελλείψεων για άλλη μια φορά. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι παρά την ενημέρωση που είχαν το καλοκαίρι από τους κατά τόπους συλλόγους οι βουλευτές, δεν είδαμε ούτε μια παρέμβαση στη βουλή από κανένα βουλευτή ανεξαρτήτου κόμματος, για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην Α/θμια εκπαίδευση. Δεν τιμά κανένα και καλό είναι έστω και την τελευταία στιγμή να διεκδικήσουν την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των παρακάτω κενών σε επίπεδο Κρήτης.


Συγκριμένα στο νομό Ηρακλείου τα κενά έχουν ως εξής:


Δάσκαλοι: 240
Νηπιαγωγοί: 120
Ειδικότητες Συνολικά: 75
Σύνολο: 435

Νομός Λασιθίου


Δάσκαλοι: 46
Νηπιαγωγοί: 22
Ειδικότητες Συνολικά: 25
Σύνολο: 93


Νομός Ρεθύμνου


Δάσκαλοι: 35
Νηπιαγωγοί: 30
Ειδικότητες Συνολικά: 45
Σύνολο: 115


Νομός Χανίων

 
Δάσκαλοι: 60
Νηπιαγωγοί: 25
Ειδικότητες Συνολικά: 48
Σύνολο: 133


Γενικό σύνολο στην Κρήτη 776


Όσον αφορά την πολύπαθη ειδική αγωγή σύμφωνα με πολύ πρόσφατη ενημέρωση που είχαμε για τα κενά στο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό ανέρχονται στα 43 και σίγουρα οι πιστώσεις που θα πάρουμε σε επίπεδο Κρήτης θα είναι 35. Επίσης τα κενά σε Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό είναι πάνω από 100 και οι εγκεκριμένες πιστώσεις σε πρώτη φάση θα ναι 53 δυστυχώς…..

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές