Εγκύκλιος Αρ: 14 - 4 / 12 /2010

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in ΑΠΙΚΟ

ΘΕΜΑΤΑ 1) Συνδικαλιστική ενημέρωση

2)  24ωρη απεργιακή κινητοποίηση

3)  Εργαστήρι για την εκμάθηση Βraille

4)  Επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ

5)  Απόδειξη Διδασκαλικού Βήματος

6)  Αποσπασμένοι στο ΠΥΣΠΕ Ν. Ηρακλείου

Θέμα 1ο :Συνδικαλιστική Ενημέρωση

 

  • Κενά

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, βρισκόμαστε στις αρχές του Δεκέμβρη, λίγο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων και τα κενά στο Νομό μας εξακολουθούν να είναι πολλά. Πάνω από δεκαπέντε Ολοήμερα Δημοτικά και 12 Ολοήμερα Νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης δασκάλων και νηπιαγωγών. Υπάρχουν σχολεία που στο πρωινό πρόγραμμα δεν έχουν καθηγητές Φ. Α και τις ώρες τους καλύπτουν υπερωριακά δάσκαλοι. Ελλείψεις έχουμε και σε καθηγητές αγγλικής γλώσσας.

 

Δεν μπορούν να λειτουργήσουν, στο σύνολο των σχολικών μονάδων, όλα τα ολοήμερα  τμήματα αφού δεν έχουν τοποθετηθεί καθηγητές Φ. Α, Εικαστικών κ.ά.

 

Είναι ανεπίτρεπτο να μιλάμε για Δημόσια-Δωρεάν παιδεία και να μην έχομε το αυτονόητο, πλήρως στελεχωμένα σχολεία με εκπαιδευτικό προσωπικό.

 

● Συνάντηση με τους συναδέλφους ειδικοτήτων

 

Στη Γ. Σ του Συλλόγου μας, στις 20 Οκτωβρίου, παρουσιάσαμε το πρόγραμμα δράσης του Δ.Σ για τη συνδικαλιστική χρονιά 2010- 11. Μεταξύ των δράσεων ήταν και συνάντηση με τους συναδέλφους ειδικοτήτων. Η  συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου στην Παλιά Ακαδημία και είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν .

 

Για την καλύτερη ανάδειξη των προβλημάτων-αιτημάτων τους, αποφασίσαμε τη δημιουργία Ομάδας Ειδικοτήτων, υπό την αιγίδα του Συλλόγου μας.

 

● Συνάντηση με τον Διοικητή του ΠΕΣΥΠ

 

Στις 23 Νοεμβρίου κλιμάκιο αποτελούμενο από τους: Μεντζίνη Νίκο (πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ), Μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου με επικεφαλή τον πρόεδρό της, τον πρόεδρο του «Δ. Θεοτοκόπουλου», Εκπροσώπους εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ  και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, επισκέφθηκε το Διοικητή του ΠΕΣΥΠ Κρήτης και του εξέφρασε την οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων για την περικοπή μιας σειράς βασικών εξετάσεων καθώς και την περικοπή αρκετών φαρμάκων. Επίσης του ανέφερε ότι είναι ανεπίτρεπτο εκατοντάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι που υπηρετούν στην περιφέρεια να πρέπει να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα για να θεωρήσουν τα Βιβλιάρια Υγείας στο Ηράκλειο.

 

Ο κ. Διοικητής αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας και υποσχέθηκε να τα συζητήσει με το Γ.Γ του Υπουργείου Υγείας με τον οποίο θα είχε συνάντηση τις προσεχείς μέρες.

 

● Εκλογή Αιρετών

 

Με προηγούμενη ανακοίνωσή σας  ενημερώσαμε για τα αποτελέσματα της εκλογής αιρετών αντιπροσώπων μας στα υπηρεσιακά συμβούλια ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συγχαίρει τους συναδέλφους που εκλέχτηκαν και θα μας εκπροσωπούν σ αυτά.

 

Οι μέρες που περνάμε, ως εργαζόμενοι, είναι δύσκολες και οι συνάδελφοι περιμένουν από τους αιρετούς μας να λειτουργούν χωρίς αποκλεισμούς με βάση την ισονομία και την αξιοκρατία.

 

● Απεργία για τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ

 

Το Δ.Σ της ΔΟΕ, με ομόφωνη απόφασή του, προχώρησε σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 22 Νοεμβρίου για τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ, για να εκφράσει την αντίθεσή του για τη μη πληρωμή των συναδέλφων αναπληρωτών που πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ και γιατί καλούνταν να υπογράψουν συμβάσεις που δεν περιλάμβαναν ούτε τα στοιχειώδη εργασιακά τους δικαιώματα (ύψος αμοιβής, τρόπος καταβολής, κλπ).

 

Ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των συναδέλφων που πληρώνονται μέσω του ΕΣΠΑ με συγκεκριμένες ενέργειες :

 

1. Ανέδειξε το πρόβλημά τους στον τοπικό, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

 

2. Πλήρωσε τα έξοδα μετάβασής τους στην Αθήνα για να παρευρεθούν στη συγκέντρωση  διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

 

3. Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αιρετοί του ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ και αντιπροσωπεία συναδέλφων αναπληρωτών επισκεφθήκαμε τον κ.  Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης,  τον ενημερώσαμε και του ζητήσαμε την παρέμβασή του προκειμένου να πληρωθούν άμεσα οι συνάδελφοι .

 

 

 

Θέμα 2ο :  24ωρη απεργιακή κινητοποίησηστις 15 Δεκέμβρη 2010

 

 

 

Συνάδελφοι,

 

Οι δυο τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ), στο πλαίσιο συντονισμού της δράσης τους για την απόκρουση και την ακύρωση κάθε πολιτικής που πλήττει τον κόσμο της εργασίας, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, και αντιδρώντας στα νέα μέτρα, που περιλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2011, στον οποίο προβλέπονται νέες περικοπές εισοδημάτων, νέα φορολογικά βάρη και νέα υποβάθμιση ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας στις 15 Δεκεμβρίου.

 

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο το Δ.Σ. της ΔΟΕ:

 

Κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Δεκέμβρη 2010

 

 

 

Θέμα 3ο :Εργαστήρι για την εκμάθηση Braille

 

O Σύλλογός μας, oοργανώνει «Εργαστήρι για την εκμάθηση Βraille».

 

Το εργαστήρι θα λειτουργήσει στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών(ΠΑΓΝΗ) και θα διδάσκει ο συνάδελφος, Χαρίδημος Φραγκομιχελάκης, πιστοποιημένος στην Βraille.

 

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη 6-8μ.μ, και είναι δωρεάν.Για την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα απαιτηθούν 10 δίωρα. Ο αριθμός των συναδέλφων που μπορούν να παρακολουθήσουν το εργαστήρι είναι αυστηρά περιορισμένος (10 συνάδελφοι). Αν υπάρξουν παραπάνω συμμετοχές θα γίνει κλήρωση παρουσία όλων των συναδέλφων .

 

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 10 Δεκεμβρίου στο Γραφείο του Συλλόγου 6-8 μ.μ, τηλέφωνο 2810 227555

 

 

 

 

 

Θέμα 4ο : Επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ

 

Ο Σύλλογός μας, όπως κάθε χρόνο στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Τριών Ιεραρχών, θα βραβεύσει τα παιδιά των συναδέλφων που πέτυχαν σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.

 

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που τα παιδιά τους πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, να το δηλώσουν στα γραφεία του Συλλόγου μας, μέχρι 25 Ιανουαρίου 2011.

 

 

 

Θέμα 5ο : Αποδείξεις Διδασκαλικού Βήματος

 

Εδώ υπάρχει η απόδειξη στο όνομα των Δ/ντών για την παρακράτηση από το μισθό του Ιανουαρίου  2010, της συνδρομής  του Διδασκαλικού Βήματος (10 Ευρώ μαζί με τις κρατήσεις).

 

Παρακαλούμε τους Δ/ντές και Προϊσταμένους, -ες των σχολικών μονάδων  να καταθέσουν μέχρι 31/12/2010 την απόδειξη αυτή στον Ταμία της Σχολικής τους Επιτροπής για την επιστροφή των χρημάτων τους.

 

 

 

Θέμα 6ο : Αποσπασμένοι στο ΠΥΣΠΕ Ν. ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ

 

Παρακαλούμε ,τους συναδέλφους που υπηρετούν με απόσπαση στο Νομό Ηρακλείου, να επικοινωνήσουν (έως 8 Δεκεμβρίου) με τους συλλόγους στους οποίους είναι εγγεγραμμένοι στην οργανική τους θέση και να διαγραφούν από αυτούς για να μην τους γίνει παρακράτηση συνδρομής .

Όλοι οι αποσπασμένοι συνάδελφοι, για να έχουν συνδικαλιστική κάλυψη από το Σύλλογό μας, θα πρέπει να κάνουν αίτηση εγγραφής σ' αυτόν και να πληρώσουν τη συνδρομή τους .

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές