Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 Βιωματικά σεμινάρια-εργαστήρια για διαδραστικά παιχνίδια ρυθμού, κίνησης και κρουστών σώματος

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Mουσικοπαιδαγωγική ομάδα

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Βιωματικά σεμινάρια-εργαστήρια για διαδραστικά παιχνίδια ρυθμού, κίνησης και κρουστών σώματος

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» και η Μουσικοπαιδαγωγική ομάδα «Τζαμ-Τζαμ», σας προσκαλούν σε δύο εργαστήρια με τον καταξιωμένο Pedro Consorte, τακτικό προσκεκλημένο εμψυχωτή του International Body Music Festival. 

Δύο εργαστήρια, ένα για εκπαιδευτικούς μουσικής και ένα για εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής (νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές όλων των ειδικοτήτων) με σκοπό την γνωριμία με καινοτόμες τεχνικές εκπαίδευσης, όπως η μουσική σώματος (Body music), η γνωριμία με τεχνικές επικοινωνίας και συγκρότησης μιας ομάδας παιδιών και η χρησιμότητά τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Με την καθοδήγηση του Pedro θα συνδεθούμε με τον εαυτό μας και με τους άλλους, κάνοντας μουσική χωρίς μουσικά όργανα, χρησιμοποιώντας τη φωνή και ήχους του σώματος, με έναν διαδραστικό, περιεκτικό, δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο δημιουργίας μουσικής. Θα χτίσουμε ένα ασφαλές, μη επικριτικό περιβάλλον, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε το θάρρος να ηγηθούμε και να οδηγηθούμε σε μια μουσική εμπειρία, χρησιμοποιώντας διαφορετικά μουσικά παιχνίδια και συστατικά βραζιλιάνικης μουσικής, Αυτή η μοναδική ανθρώπινη και μουσική μεθοδολογία αναπτύχθηκε στη Βραζιλία και σε όλο τον κόσμο, από τους Pedro Consorte, Zuza Gonçalves και Ronaldo Crispim, υπό την έμπνευση των έργων των Barbatuques, Stênio Mendes και Bobby Mcferrin.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΜΨΥΧΩΤΗ 

PEDRO CONSORTE Body Musician και συνιδρυτής της μεθοδολογίας Musica do Circulo (Βραζιλία), διεθνώς αναγνωρισμένο για έργα με διαδραστικά παιχνίδια ρυθμού, κίνησης και ήχους σώματος, πρώην μέλος της ομάδας Stomp, τακτικός προσκεκλημένος δάσκαλος στο International Body Music Festival, πτυχιούχος Body Arts Communication, μεταπτυχιακός απόφοιτος στις Συνεργατικές Μεθοδολογίες και πτυχιούχος στην επικοινωνία και τη σημειωτική ανάλυση. Έμαθε πολλά από τον Fernando Barba και τους Barbatuques, και στις μέρες μας αναπτύσσει έργα στους τομείς της μουσικής, της συναισθηματικής νοημοσύνης και της μη βίαιης επικοινωνίας.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 στο  48ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Φιλικής εταιρείας 19-23.

$1·       1ο εργαστήρι: 09.30-13.30 για εκπαιδευτικούς Μουσικής

$1·       2ο εργαστήρι: 17.30-20.30 για εκπαιδευτικούς όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων (δασκάλους, νηπιαγωγούς, καθηγητές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης)

Το κόστος συμμετοχής είναι στα 10 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής, στα παρακάτω τηλέφωνα:

Σταυρίδη Αργυρώ, 6945588675

Αναγνωστάκη Μαρία, 6976439487

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές