ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδες Εργασίας

ΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Δουλεύουμε τα παραμύθια, αντιμετωπίζουμε το σχολικό εκφοβισμό»

Προς τους εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή για τη δράση της ομάδας με τις ιστορίες των συγγραφέων    

                                                                      

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Ομάδα Βιβλίου σε συνεργασία με το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας – διοργανώνουμε βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα:

«Δουλεύουμε τα παραμύθια, αντιμετωπίζουμε το σχολικό εκφοβισμό»

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη δράση της ομάδας με τις 10 “μισοτελειωμένες” ιστορίες των συγγραφέων.

Το βιωματικό εργαστήριο θα εισάγει τους εκπαιδευτικούς στον τρόπο αξιοποίησης του παραμυθιού ως εργαλείο προσέγγισης του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού.

Το παραμύθι, αποτελεί ένα διαχρονικό εργαλείο, σύνθετο και ζωντανό, το οποίο μπορεί να παρακινήσει το μαθητή και να του δώσει εφόδια ώστε να ανακαλύψει τις προσωπικές και κοινωνικές στάσεις και αξίες εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Ο εκπαιδευτικός, μέσα από τη διαχείριση του εν λόγω εργαλείου, εμπλουτίζει την ομάδα με μία επίκαιρη και ζωντανή γλώσσα, ενσωματώνοντάς το στη μαθησιακή διεργασία.

Στο βιωματικό εργαστήριο, οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν σε επίπεδο ομάδας και θα δουλέψουν πάνω σε ένα σύνθετο και αποτελεσματικό εργαλείο με στόχο την κατανόηση των αιτιών και τον προβληματισμό ως προς τους τρόπους παρέμβασης στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού μέσα στο σχολείο.

Συντονίστριες του εργαστηρίου θα είναι η κ. Ανδρονίκη Σπαθαράκη (σχολική σύμβουλος) και η κ. Γεωργία Τσαφή (κοινωνική λειτουργός, στέλεχος πρόληψης στο ΚΕΣΑΝ).

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, ώρα 09.00 – 13.00,

στο 36ο Δημ. Σχ. Ηρακλείου, (Ταγμ. Γιακουμάκη - α΄ είσοδος, Αλαμάνας - β΄είσοδος).

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να το δηλώσουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, 19/03/2014 στο email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

                                                                    Με εκτίμηση,

                                                                     Ομάδα Βιβλίου

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές