Επιστολή για τα εκπαιδευτικά κενά στο νομό Ηρακλείου

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

4567890-098765456789765 b2

 

Παρά το γεγονός πως έχουμε ήδη διανύσει ένα μεγάλο μέρος της σχολικής χρονιάς στο νομό Ηρακλείου υπάρχουν

ακόμη κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, που είναι απολύτως αναγκαία για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και

της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, με βάση τα στοιχεία των αιρετών μας (Θεόφιλου

Λαμπρογιαννάκη- Γιάννη Μιχελάκη), υπάρχουν κενά στην πρωινή ζώνη στα δημοτικά σχολεία, κλειστά ολοήμερα

τμήματα και σε αρκετά νηπιαγωγεία τα ολοήμερα τμήματα δε λειτουργούν.

Ενδεικτικά:

Κενά δασκάλων στην πρωινή ζώνη: 17            (1ο Δημ. Σχολείο Γαζίου, Δημ. Σχολείο Πετροκεφαλίου, Δημ. Σχολείο Γαζίου, Δημ. Σχολείο Γαλιάς, 2ο Δημ. Σχολείο Γαζίου,2ο Δημ. Σχολείο Μαλίων, Δημ. Σχολείο Μυρτιάς,48ο Δημ. Σχολείο,21ο Δημ. Σχολείο,50ο Δημ. Σχολείο ,25ο-27ο Δημ. Σχολείο κ.ά.)

Ολοήμερα δημοτικά: 12

Νηπιαγωγείο Εμπάρου: Κλειστό

Ολοήμερα Νηπιαγωγεία: 27

Κενά σε Γαλλικά/Γερμανικά

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» απαιτεί από τους αρμόδιους φορείς και την πολιτική ηγεσία

του Υπουργείου Παιδείας να πραγματοποιηθεί άμεσα φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών προκειμένου

να καλυφθούν οι σημαντικές ανάγκες που υπάρχουν στο νομό μας.

Τέλος, γι’ άλλη μια φορά επισημαίνουμε πως η μοναδική λύση στο πρόβλημα των κενών είναι να

πραγματοποιηθούν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί προκειμένου το Δημόσιο Σχολείο να «ανασάνει» και να

επικρατήσει το αυτονόητο, δηλαδή με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι Εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στα

σχολεία.

Διάλεξη-Συζήτηση Ορθός Λόγος: η διδασκαλία του σκέπτεσθαι στα παιδιά

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

 

Η Λογική συγκαταλέγεται στα ύψιστα ορόσημα της αρχαίας ελληνικής σκέψης. Ο Σωκράτης συνομιλώντας, στον ομώνυμο πλατωνικό διάλογο, με τον Κρίτων λέγει: «ουδενί  άλλω πείθομαι ή τω λόγω ος αν μοι λογιζομένω βέλτιστος φαίνηται» (σε ουδέν άλλο πείθομαι παρά στη λογική, η οποία, όταν λογίζομαι, μου φαίνεται η βέλτιστη). Η Λογική αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την αναζήτηση των αιτιών που δημιουργούν τα φαινόμενα. Όπως το έθεσε ο Αριστοτέλης, «τότε μόνον οιόμεθα γιγνώσκειν τι, όταν τα αίτια γνωρίσωμεν τα πρώτα» (τότε μόνο θεωρούμε ότι γνωρίζουμε κάτι, όταν γνωρίσουμε τα αρχικά αίτια του φαινομένου). Τα φαινόμενα γίνονται αντιληπτά από τις αισθήσεις, οι δε αιτίες τους γίνονται αντιληπτές από τη διάνοια. Αλήθεια, ποιο είναι το μάθημα που διδάσκει τα παιδιά πως ν’ αναζητούν την αληθινή αιτία των φαινομένων; Ποιο μάθημα τους διδάσκει πώς να σκέπτονται, να διαλέγονται και να διαλογίζονται;

 

images

Συνεχίζοντας τη συμβολή μας στην υπηρεσία της Παιδείας και της Εκπαιδεύσεως των παιδιών,  η Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου σάς προσκαλούν τηn Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου, στην εκδήλωση με θέμα «Ορθός Λόγος: διαπλάθοντας εύθυμους κι εύλογους ανθρώπους» . Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Νικόλαος Μαγαλιός και θα προλογίσει η υπεύθυνη της Ομάδας Βιβλίου Εμμανουέλα Περυσινάκη.

Στην εκδήλωση θα διερευνήσουμε και θα συζητήσουμε ερωτήματα όπως, τι είναι Ορθός Λόγος και Διαλεκτική, ποια η σημασία τι κριτικής σκέψης και πως μπορούμε να διαπλάσουμε ορθά σκεπτόμενους ανθρώπους. Αξίζει να λάβουμε υπ ‘όψιν, ότι ένας από τους βασικούς λόγους που η ελληνική κοινωνία ευρίσκεται σε αυτή τη φλεγμαίνουσα και αναβράζουσα κατάσταση είναι η αταξία στη σκέψη των ενηλίκων.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 Το Γλέντι των Εκπαιδευτικών…

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

12659741 10207173609651827 1475995907 n

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» διοργανώνει και τη φετινή χρονιά το Γλέντι

 

των Εκπαιδευτικών. Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 ο Σύλλογός μας θα κόψει την

 

πρωτοχρονιάτικη πίτα στο κέντρο «Κουρήτες» (1ο χλμ Γαζίου Τυλίσου) και όλοι μαζί θα

 

διασκεδάσουμε σε μια μοναδική βραδιά.

 

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ζωντανή Κρητική μουσική με το συγκρότημα του Γιώργου

 

Καλογιαννάκη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει Λαϊκή μουσική.

 

Ώρα προσέλευσης: 9:00 μ.μ.                             

Είσοδος: 15 ευρώ με φαγητό και κρασί

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6932708450, 6945872806, 6974648420

 

 

Το μενού της βραδιάς…

 

Ορεκτικά ανά 4 άτομα

·       Μπιφτέκια φούρνου με σάλτσα τομάτας και πατάτες τηγανιτές

·       Μυζήθρα Κρήτης

·       Μπουρέκι μελιτζάνας

·       Ζυγούρι βραστό

·       Πιλάφι παραδοσιακό

 

Σαλάτα ανά 4 άτομα

·       Σαλάτα πράσινη με διάφορα λαχανικά εποχής

 

Κυρίως πιάτα ανά 4 άτομα

  • ·       Μπριζόλα χοιρινή με λαχανικά (ατομικό πιάτο)
  • ·       Πατάτες φούρνου

 

Επιδόρπια

  • ·       Ποικιλία φρούτων εποχής
  • ·       Λουκουμάδες με μέλι και σησάμι

 

Ποτά (σε ελεύθερη κατανάλωση)

·       Κρασί εμφιαλωμένο- Κρητικός τοπικός

·       Αναψυκτικά

·       Νερό 

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

12584056 10207143506059256 472834548 n

 

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το 2016 θα είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, καθώς συνεχίζεται και από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α –ΑΝ.ΕΛ. η εφαρμογή των βάρβαρων, μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, της ανεργίας, της εσωτερικής υποτίμησης και της περικοπής κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Παράλληλα συνεχίζεται το καθεστώς της επιτροπείας της χώρα μας από τους δανειστές και έτσι, μετά τη ψήφιση του 3ου μνημονίου, κανένα νομοσχέδιο δεν μπορεί να προωθηθεί και να ψηφιστεί στη βουλή χωρίς την έγκριση των δανειστών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ!

Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.Πρόκειται για βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη «μεταρρύθμιση» που συνεχίζει επάξια την πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στόχος της συγκυβέρνησης είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.

Ο Νόμος που σχεδιάζει να ψηφίσει η συγκυβέρνηση, έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους (Σιούφα, Πετραλιά, Λοβέρδου-Κουτρουμάνη κ.λπ.), στην αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας, στην αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και στις περικοπές των δαπανών για συντάξεις.Πρόκειται για μια συνολική αντεργατική – αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση, όχι απλά για κάποια νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, που διαλύει ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλοποιητικό.

Για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών, θεσπίζονται ενιαίοι κανόνες, προσαρμοσμένοι στους δημοσιονομικούς στόχους της συγκυβέρνησης, γεγονός που σημαίνει νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για όλους, δηλαδή ενοποίηση και εξίσωση στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Μετά από τις μεγάλες μειώσεις των συντάξεων που έγιναν από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ. και τις επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. το καλοκαίρι, σχεδιάζουν τώρα νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, βάζοντας ταφόπλακα στο Δημόσιο, καθολικό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι ασφαλισμένοι θα αναγκάζονται, και εφόσον αντέχουν οικονομικά, να καταφύγουν στην ιδιωτική ασφάλιση για να έχουν στοιχειώδεις παροχές υγείας ή στοιχειώδεις συνθήκες επιβίωσης στα γεράματα. Ενισχύονται με αυτόν τον τρόπο το κεφάλαιο και οι ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι των ασφαλιστικών πολυεθνικών. Η ασφάλιση από συλλογικό δικαίωμα και εργατική κατάκτηση, μετατρέπεται σε ατομική υποχρέωση.

Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για τον κόσμο της εργασίας και για τον λαό συνολικότερα και για αυτό πρέπει με τους καλύτερους και μαζικότερους όρους να δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Το αντιδραστικό νομοσχέδιο μπορεί και πρέπει να μπλοκαριστεί και να μην ψηφιστεί με την δύναμη ενός πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού. Με άμεση κλιμάκωση των πολύμορφων κινητοποιήσεων με συλλαλητήρια, καταλήψεις, αποκλεισμούς δρόμων με τη Γενική Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου 2016 και την παραπέρα κλιμάκωση, με στόχο να μην τολμήσει η συγκυβέρνηση να το καταθέσει. Μπορούμε μέσα από τον ευρύτερο λαϊκό ξεσηκωμό να ακυρώσουμε τα σχέδια πλήρους διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος»  συμμετέχει στη Γενική

Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 με συγκέντρωση στο Εργατικό

Κέντρο Ηρακλείου στις 10:00 π.μ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, 10:00 π.μ.

 

Κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

 

parastash ika-page-001

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» μαζί με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου διοργανώνουν Παράσταση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 13:00 στο ΙΚΑ Εσταυρωμένου. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων στην κινητοποίηση κηρύττουμε δίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 μ.μ. έως στις 14:00 μ.μ.

Όλοι μαζί να αποτρέψουμε τη ψήφιση της κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης και να διασφαλίσουμε διαχρονικά το δημόσιο, αναδιανεμητικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Η μικρή Ρουκάγια ζητά την βοήθεια μας

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

 

mwraki

Από τις 2 Ιανουαρίου νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας Παίδων του ΠαΓΝΗ η μικρή Ρουκαγιά, ενός έτους, η οποία διασώθηκε από βέβαιο θάνατο στη Χίο κατά την προσέλευσή της από τα παράλια της Τουρκίας, απ΄ όπου ταξίδεψε με την αδελφή της 3 ετών και τους γονείς της (26 και 28 ετών). Η περίπτωση της Ρουκαγιά είναι η ΔΕΥΤΕΡΗ περίπτωση παιδιού που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης μας σε χρονικό διάστημα 2 μηνών μετά από ταξίδι υπό αντίξοες συνθήκες με την οικογένεια της για να ξεφύγει από τον πόλεμο.

Η οικογένεια ζούσε ειρηνικά στο Αφγανιστάν μέχρις ότου αναγκάστηκε να μεταναστεύσει λόγω των εμπόλεμων συνθηκών, του φόβου και της βίας που καθιστούν αδύνατη την επιβίωσή της εκεί. Πολλά μέλη της οικογένειας που δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους δολοφονήθηκαν. Η οικογένεια μετακινήθηκε στο Ιράν και στη συνέχεια περπατώντας εν μέσω εμπόλεμων ζωνών, δύσκολων καιρικών και γεωγραφικών συνθηκών έφτασε στην Τουρκία. Στη διαδρομή ο πατέρας τραυματίστηκε βαριά,  στην προσπάθεια να προστατέψει τη μικρή Ρουκαγιά, όταν ο ίδιος γλίστρησε μέσα στα χιόνια. Όταν  πλέον έγινε αδύνατη η επιβίωσή της οικογένειας στην Τουρκία, ξεκίνησαν περπατώντας για τα παράλια της Μικράς Ασίας, όπου και επιβιβάστηκαν σε μία μικρή  φουσκωτή βάρκα και έφτασαν στη Χίο. 

Στη Χίο διαπιστώθηκε ότι η μικρή έπασχε από βαριά μορφής πνευμονία και με αερομεταφορά μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του ΠαΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη  κατάσταση μέχρι και σήμερα. Η οικογένεια της  φιλοξενείται και σιτίζεται από την πρώτη στιγμή στον ξενώνα ΝΙΑΡΧΟΣ του ΠαΓΝΗ με την πλήρη στήριξη ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Η επιθυμία της οικογένειας μετά την έξοδο του παιδιού από το νοσοκομείο είναι η άμεση μετακίνηση στη Γερμανία, όπου θεωρούν ότι τους επιφυλάσσεται μια καλύτερη ζωή και το τέλος του Γολγοθά τους. 

Με το παρόν επιδιώκουμε πρωταρχικά τη συνειδητοποίηση των εφιαλτικών συνεπειών του πολέμου που πλέον εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στην πόρτα μας και δεν επιτρέπουν την αδράνεια από κανένα μας. Η πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες δραστηριοποιείται για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, καθώς και την υποστήριξη των προσφύγων και μεταναστών όπως και της οικογένειας αυτής, τόσο οικονομική όσο και ηθική.

 Για τη στήριξή σας προς αυτή την κατεύθυνση μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 6947768697, 6980212010 και στο email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Λογαριασμός: ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:  DE 1121862-5, IBAN GR81 0870 0970 0000 0001 1218 625  «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου» με την ένδειξη «Πρωτοβουλία για πρόσφυγες».

Συνυπογράφουν

Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Ηρακλείου

Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» 

Θεατρική παράσταση για τους εκπαιδευτικούς από την Πράξη Τέχνης Ίμερος.

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

 

file-page1

Ο ΣύλλογοςΕκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» σας ενημερώνει πως σε συνεργασία με την «Πράξη Τέχνης

Ίμερος» δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν δωρεάν την θεατρική παράσταση

που θα πραγματοποιηθεί τΣάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 20:00 στο Θέατρο Αστόρια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη μόνο για εκπαιδευτικούς είτε με την επίδειξη της κάρτας τους είτε με εκδήλωση

ενδιαφέροντος μέσω mail (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) όπου θα αναφέρετε το όνομα σας, την ειδικότητα σας και το σχολείο που εργάζεστε.

 

 

Το θεατρικό έργο έχει τίτλο «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης-Ένας ίσον κανένας».

Η Πράξη Τέχνης Ίμερος πιστή στο όραμά της για τη δημιουργία ενός νέου, «σκεπτόμενου» θεάτρου

για παιδιά και νέους, μετά τη συζήτηση που άνοιξε σε σχέση με την πολιτισμική συμφιλίωση, τις προκαταλήψεις

και την παιδεία, έρχεται να προσθέσει μέσω της κωμωδίας «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης – Ένας

ίσον κανένας» το θέμα της αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των παιδιών, της απελευθέρωσης της φαντασίας,

του δικαιώματος στο παιχνίδι και της παρότρυνσης στη συνδημιουργία.

Το έργο ανήκει στον Volker Ludwig, μετάφραση και διασκευή του Βασίλη Κουκαλάνι και σκηνοθεσία του

Γιωργή Τσαμπουράκη Την πρωτότυπη μουσική στο «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης – Ένας ίσον κανένας»

υπογράφει ο συνθέτης και τραγουδιστής Φοίβος Δεληβοριάς.

file-page3

 

Ενημερωτική Συνάντηση για το Ασφαλιστικό και Έκτακτη Γενική Συνέλευση ! ! !

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

12541109 10207089814036989 8081400458369602152 n

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

   Το νέο Ασφαλιστικό, μια αντεργατική – αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση, μετατρέπει το σύστημα σε ανταποδοτικό

και πλήττει καίρια τους σημερινούς ασφαλισμένους, τους προς συνταξιοδότηση, αλλά και όλους τους σημερινούς

συνταξιούχους, αφού με αυτό θεσπίζονται ενιαίοι κανόνες, προσαρμοσμένοι στους δημοσιονομικούς στόχους

Κυβέρνησης και δανειστών, με τον επανυπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται και με την ενοποίηση

όλων των Ταμείων σε ένα (Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης).

  Είναι απόλυτα βέβαιο ότι η διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» θα οδηγήσει σε ένα σχέδιο νόμου

με ακόμα χειρότερους όρους αλλά και ότι στο μέλλον θα υπάρχουν ειδικές ρήτρες που θα μεταβάλουν το

ύψος των συντάξεων αυτόματα και δικτατορικά στο πλαίσιο της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων.

Στο πλαίσιο των βίαιων και αντεργατικών αλλαγών στο ασφαλιστικό Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών

Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 ενημερωτική

συνάντηση για το ασφαλιστικό και Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο της Π. Ακαδημίας

(53ο-54ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου). Συγκεκριμένα:

Ø  Ενημερωτική Συνάντηση στις 18:00 μ.μ. για το Ασφαλιστικό με βασικό ομιλητή τον εργατολόγο κ. Αθανάσιο Μαντά.

Ø  Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 19:00 μ.μ. για την αγωνιστική συσπείρωση του κλάδου μπροστά

στην αναμενόμενη απεργιακή κινητοποίηση και θα παρθούν αποφάσεις για τη συνέχεια και ένταση των

αγώνων απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε.

 

Ευχαριστήριο συμμετοχής στη δράση Αλληλεγγύης -1.250 σακίδια πλάτης με είδη πρώτης ανάγκης για μικρά παιδιά

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

sakidia
 
O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» και η Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες και Μετανάστες εκφράζουν τις πιο θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς που συμμετείχαν στη δράση αλληλεγγύης: ‘‘Ταξιδεύοντας την αλληλεγγύη με ένα σακίδιο για το δρόμο’’.
 
Επίσης, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στο μεταφορικό γραφείο «Άφοι Κουράτορα», στην περιοχή Μαλάδες Ηρακλείου και επί της οδού Τάσου Λειβαδίτη 1, τηλ. 2810-254876 για τη μεταφορά 1.250 παιδικών σακιδίων πλάτης γεμάτα με είδη πρώτης ανάγκης που μαζεύτηκαν σε δράση αλληλεγγύης του Συλλόγου. 
 
 
Α) Στην Ομάδα Αλληλεγγύης Προσφύγων της Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, η οποία με τη λειτουργία της «ΟΑΣΗΣ» έχει συμβάλει τη βελτίωση των συνθηκών παραμονής των προσφύγων παρέχοντας ζεστά ροφήματα, βρεφική περιποίηση δημιουργική απασχόληση και είδη πρώτης ανάγκης. 
 
Β) στην Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών που υποδέχεται καθημερινά στην Πύλη Ε1 του λιμανιού εκατοντάδες πρόσφυγες, βοηθώντας τους και παρέχοντας τους είδη πρώτης ανάγκης και 
 
Γ) στην Ανοικτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα, που προσφέρει προσωρινή φιλοξενία καθημερινά σε εκατοντάδες πρόσφυγες.   
 
Τα σακίδια πλάτης φτιάχτηκαν από τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές/τριες και τους γονείς και περιείχαν αντικείμενα πρώτης ανάγκης που  χρειάζονται στα προσφυγόπουλα στο ταξίδι τους για την αναζήτηση της νέας τους πατρίδας.
 
«Να βρεις γρήγορα μια καινούρια πατρίδα και να είσαι ευτυχισμένο», γράφει στα προσφυγόπουλα η Χριστίνα από Νηπιαγωγείο του Ηρακλείου σε σημείωμα από τα σακίδια που έλαβε η «ΟΑΣΗ» από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τα μικρά προσφυγόπουλα. 
 
Μακάρι   η ευχή της μικρής Χριστίνας να πραγματοποιηθεί!
 

Ενημέρωση για οικονομική στήριξη σε μαθητές

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

416

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» σας ενημερώνει πως στήριξε οικονομικά

 

τις οικογένειες δύο μαθητών,  που ανήκουν σε σχολεία του νομού Ηρακλείου, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας

 

που αντιμετωπίζουν και της μεγάλης οικονομικής επιβάρυνσης που απαιτεί η νοσηλεία και θεραπεία τους.

 

Ευχόμαστε οι μικροί μαθητές να αναρρώσουν και να βγουν πιο δυνατοί από τη μάχη ζωής που δίνουν.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές