ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Ενημερωτικό σημείωμα για τις δράσεις του Συλλόγου μας  την καλοκαιρινή περίοδο (Ιούλιος-Αύγουστος).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θετοκόπουλος» εύχεται σε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να έχουμε μια καλή σχολική χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα, ψυχική ηρεμία και αγωνιστική διάθεση για την ανατροπή των πολιτικών που συρρικνώνουν το Δημόσιο Σχολείο.

ü  Καλέσαμε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων σε έκτακτη συνάντηση                      (1-07-2014) προκειμένου να τηρηθεί ενιαία στάση απέναντι στα εξ’ αποστάσεως σεμινάρια.

ü  Συμμετείχαμε στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ (9-07-2014).

ü  Εκδώσαμε ψήφισμα ενάντια στην στρατιωτική επίθεση των Ισραηλινών στη Γάζα.

ü  Καλέσαμε τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου (28-07-2014) και τους ενημερώσαμε συνολικά για τα προβλήματα που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Τους ζητήσαμε άμεσες παρεμβάσεις σε μια σειρά θεμάτων.

ü  Στείλαμε επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας (29-07-2014) για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση πληρωμής συναδέλφων που εργάστηκαν μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

ü  Καλέσαμε σε ενημερωτική συνάντηση για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (25-08-2014) τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Ηρακλείου, την Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου και την Ομοσπονδία Γονέων νομού Ηρακλείου.

                                                   ypografi

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Ψήφισμα ενάντια στην στρατιωτική επίθεση των Ισραηλινών στη Γάζα

Οι βόμβες κι οι σφαίρες της πανίσχυρης ισραηλινής στρατιωτικής μηχανής έχουν ήδη σκοτώσει εκατοντάδες Παλαιστίνιους, στη συντριπτική πλειοψηφία άμαχους και παιδιά, ενώ υπάρχουν και χιλιάδες τραυματίες. Ταυτόχρονα καταστρέφεται και η βασική υποδομή της Γάζας (νοσοκομεία, σχολεία κ.ά.) στοιχείο που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωση για τα 1,8 εκατ. κατοίκων αυτής της στενής λωρίδας γης, του σύγχρονου στρατοπέδου συγκέντρωσης που έχουν καταδικάσει το λαό της Παλαιστίνης να ζει.

Αυτή η νέα επίθεση των Ισραηλινών, η καταστροφή και η σφαγή των αμάχων έχει ξεκάθαρο στόχο: να διαλύσει κάθε ελπίδα για την ύπαρξη ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, να τσακίσει το ηθικό του λαού της Παλαιστίνης που για περισσότερο από μισό αιώνα αρνείται να δεχθεί τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για τις τύχες των λαών και παλεύει με κάθε τρόπο για τη γη και την ελευθερία του.

Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να λείπουν από αυτό τον αγώνα για τη γη και την ελευθερία. Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας και συντασσόμαστε με το κίνημα καταγγελίας της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού και απαιτούμε:

  • Να σταματήσει ΤΩΡΑ η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα και να τιμωρηθούν οι πολιτικοί και στρατιωτικοί εγκληματίες πολέμου του Ισραήλ.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση για την απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 9 Ιουλίου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη στις 9 Ιουλίου απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικα εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της κοινωνίας γενικότερα.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της απομείωσης των παρεχόμενων κοινωνικών αγαθών μέσω της κατάργησης δομών και υπηρεσιών. Εκχωρεί νευραλγικής σημασίας τομείς του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας περιουσίας (υγεία, παιδεία, δομές αυτοδιοίκησης, ενέργεια, νερό, λιμάνια, παραλίες κλπ) στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.

Ταυτόχρονα, μέσω των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της κατάργησης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου επιδιώκεται η μετατροπή των εργαζόμενων σε «απασχολούμενους» με μισθούς πείνας και φυσικά χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η κυβέρνηση με την πολιτική της καταδικάζει στην ανεργία και την εξαθλίωση τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και ανάμεσα τους χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο. Εργαζόμενους που συνεχίζουν εδώ και ένα χρόνο τον δίκαιο αγώνα για την επαναπρόσληψή τους και την επαναλειτουργία των δομών και υπηρεσιών που καταργήθηκαν αλλά και νέους εργαζόμενους που καλούνται να θυσιαστούν στον μνημονιακό βωμό.

Οι απολύσεις και οι συνταξιοδοτήσεις από το δημόσιο δεν έχουν τέλος. Πάνω από 290.000 χιλιάδες έχουν συνταξιοδοτηθεί ή απολυθεί από το 2010 αλλά η κυβέρνηση και η τρόικα συνεχίζουν την βάρβαρη πολιτική.
Η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα προχωρεί στον επανέλεγχο της διαδικασίας μονιμοποίησης 38.000 υπαλλήλων, επιδιώκοντας να δημιουργήσει νέες λίστες εργαζομένων προς απόλυση. Έπειτα από την κατασκευή χιλιάδων «επίορκων υπαλλήλων», καθώς και «πλεονάζοντος προσωπικού», προσπαθεί τώρα με εργαλείο την «αξιολόγηση» να οδηγήσει χιλιάδες ακόμα σε διαθεσιμότητα και σε απόλυση.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» στηρίζει παράλληλα τις κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ Ηρακλείου και των συνάδελφων καθηγητών, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και των 2.500 χιλιάδων μαθητών που εκδιώχτηκαν από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Συναδέφλισσες και συνάδελφοι,

Σας καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 9 Ιουλίου  και ώρα 10:30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν.

Με τον αγώνα μας απαιτούμε:

ΟΧΙ στην αξιολόγηση –λαιμητόμο.
ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.
ΟΧΙ στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Δημόσια και κοινωνικά αγαθά για όλους τους πολίτες.
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, των λιμανιών, των αιγιαλών και γενικότερα της δημόσιας περιουσίας.
ΟΧΙ στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

 

ypografi

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Έκτακτη συνάντηση με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων

Όπως είχε κοινοποιηθεί τις προηγούμενες μέρες, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την απόφασή του στις 20-6-2014 (α.π.921) κάλεσε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να μην πάρουν μέρος στη διαδικασία της εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης και συνάμα δημοσιεύτηκε και η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ.

Παράλληλα, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είχε αποστείλει κείμενο αναφοράς που μπορούν να υποβάλλουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων προς το όργανο διοίκησης που είτε τους διαβίβασε την απόφαση του Ι.Ε.Π. είτε τους κάλεσε να την υλοποιήσουν (κατά κύριο λόγο περιφερειακοί διευθυντές αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις διευθυντές εκπαίδευσης).

Με βάση τα παραπάνω, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 σε έκτακτη συνάντηση στην παλιά Ακαδημία (53ο – 54ο Δημ. Σχολείο) στις 6 το απόγευμα, προκειμένου να τηρηθεί ενιαία στάση απέναντι στα εξ’ αποστάσεως σεμινάρια.

                                                                                 ypografi

ΑΠΟΦΑΣΗ 83ης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΟΕ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

ΑΠΟΦΑΣΗ 83ΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΥΛΕΥΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΙΣ» ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ

ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 

Εντείνεται τις ημέρες αυτές το φαινόμενο της κλήσης των εκπαιδευτικών σε ποικίλες κατηγορίες επιμορφώσεων μετά τη λήξη του διδακτικού έτους.

Εκπαιδευτικοί καλούνται σε επιμορφωτικές δράσεις μετά τη λήξη του διδακτικού έτους. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καλούνται οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων σε επιμόρφωση για την αξιολόγηση.  Σε όλη την Ελλάδα οι Περιφερειακοί Διευθυντές καλούν εγγράφως τους Διευθυντές των σχολείων ώστε να υλοποιήσουν την εξ' αποστάσεως επιμόρφωση για την αξιολόγηση.

Η Ολομέλεια της 83ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου καταγγέλλει όλους τους Περιφερειακούς Διευθυντές για την απαράδεκτη, αντισυναδελφική στάση τους, τη σαφέστατη πρόθεσή τους να καταστρατηγήσουν τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και την επιλογή τους να γίνουν ένας από τους βασικούς μηχανισμούς επιβολής της προωθούμενης αξιολόγησης.

Καλεί τους εκπαιδευτικούς να αγνοήσουν τις εντολές τους. Να μην πάρουν μέρος σε καμία «επιμορφωτική» δράση εκτός διδακτικού έτους, να μην παρουσιαστούν στα σεμινάρια της προωθούμενης αξιολόγησης και να αρνηθούν να υλοποιήσουν την εξ' αποστάσεως επιμόρφωση για την αξιολόγηση.

 

5ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΟΥΝΙΟΥ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

5ο Ενημερωτικό Ιουνίου

ΘΕΜΑ: «Δεν υποχρεούται οι σχολικές μας μονάδες να συντάξουν και να αποστείλουν ετήσια έκθεση και αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου στους σχολικούς συμβούλους»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» ενημερώνει τις σχολικές μονάδες του Ν. Ηρακλείου ότι, σύμφωνα με οδηγία του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Περιφέρειας Κρήτης προς τους Σχολικούς Συμβούλους της Κρήτης, καμία σχολική μονάδα δεν είναι υποχρεωμένη να συντάξει και να στείλει, για φέτος, ετήσια έκθεση αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου (αυτές δηλ. που στέλναμε μέχρι πέρυσι τέλος της σχολικής χρονιάς).

Επειδή υπάρχουν ερωτήματα από πολλές σχολικές μονάδες, ενημερώνουμε ότι δεν αποτελεί διοικητική υποχρέωσή μας η αποστολή αυτής της έκθεσης, και ως εκ τούτου καλούμε τους διευθυντές και προϊσταμένους των σχολικών μονάδων να μη στείλουν την έκθεση σε όποιο σχολικό σύμβουλο την έχει ζητήσει.                         

                                                                     ypografi

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Ευχαριστήριο για τις ομάδες εργασίας του Συλλόγου μας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος» ευχαριστεί θερμά όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που με την ενεργή συμμετοχή τους στις ομάδες εργασίας του Συλλόγου πραγματοποίησαν αρκετές εκδηλώσεις εκπαιδευτικού, μορφωτικού και πολιτιστικού περιεχομένου αλλά και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Τους ευχαριστεί θερμά που γι’ άλλη μια χρονιά πρόβαλλαν το όνομα του Συλλόγου στην εκπαιδευτική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία της πόλη μας.  

                 Με υγεία και δύναμη το πλούσιο έργο των ομάδων εργασίας θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.

             ypografi

4o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΟΥΝΙΟΥ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

4ο Ενημερωτικό Ιουνίου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με τη μαζική σας παρουσία και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μπλοκάραμε τα σεμινάρια Αξιολόγησης της 1ης ομάδας διευθυντών, που είχαν κληθεί να παρακολουθήσουν στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. Επίσης, χαιρετίζουμε τη στάση των διευθυντών, καθώς κανένας διευθυντής σχολικής μονάδας δεν προσήλθε στο χώρο του σεμιναρίου με σκοπό να τα παρακολουθήσει.

Αύριο, ημέρα Τετάρτη 11-6-2014 και Πέμπτη 12-6-2014 ξεκινούν τα σεμινάρια Αξιολόγησης για τη 2η ομάδα διευθυντών. Σας καλούμε, λοιπόν, με την ίδια συλλογικότητα και αποφασιστικότητα να τα μπλοκάρουμε στην πράξη.

Υπενθύμιση αποφάσεων για την ακύρωση των σεμιναρίων:

ü   48ωρη Απεργία (αποτελεί απόφαση της ΔΟΕ) για τους Διευθυντές των σχολείων ανάλογα με το διήμερο επιμόρφωσης που έχουν κληθεί, ώστε να μη συμμετέχουν σε αυτές.

ü  3ωρη στάση εργασίας για όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Καλούμε ιδιαίτερα τους συνάδελφους των σχολείων των οποίων οι διευθυντές επιμορφώνονται να δώσουν δυναμικά το παρόν τις αντίστοιχες ημέρες.

                                                  ypografi

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ- 3ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΙΟΥΝΙΟΥ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

3ο Ενημερωτικό Ιουνίου

Την Παρασκευή 6-6-2014, ημέρα έναρξης των επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους σχολικούς διευθυντές με θέμα την Αξιολόγηση, με τη μαζική και δυναμική μας παρουσία μπλοκάραμε το σεμινάριο και στείλαμε γι’ άλλη μια φορά το μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πως δεν πρόκειται να περάσει η Αξιολόγηση που θα κατηγοριοποιήσει τα σχολεία, που θα προωθήσει τον ατομικό κανιβαλισμό λόγω των ποσοστώσεων και θα διαλύσει οριστικά το παιδαγωγικό κλίμα στις σχολικές μονάδες.

Συνεχίζουμε με την ίδια αγωνιστική διάθεση και τις επόμενες ημέρες διεξαγωγής των σεμιναρίων. Υπενθυμίζουμε τις αποφάσεις και σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά, ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη τα σεμινάρια της «ντροπής»:

ü  48ωρη Απεργία (αποτελεί απόφαση της ΔΟΕ) για τους Διευθυντές των σχολείων ανάλογα με το διήμερο επιμόρφωσης που έχουν κληθεί, ώστε να μη συμμετέχουν σε αυτές.

ü  3ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 από τις 8:00 μ.μ. έως τις 11:00 μ.μ., για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που οι διευθυντές τους έχουν κληθεί για την επιμόρφωση. Το ίδιο θα ισχύει και για τις επόμενες ημέρες επιμόρφωσης.

Με συλλογικότητα κι αποφασιστικότητα μπλοκάρουμε το σεμινάριο την Τρίτη 10-6-2014 στις 8:00 το πρωί στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου                                       (Παπαγιάννη Σκουλά 10).

ypografi

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341