Περιφερειακή σύσκεψη ΔΟΕ Ηράκλειο, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Περιφερειακή σύσκεψη ΔΟΕ

Ηράκλειο, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» σας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00, στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, (Δεκελείας 2-12), θα πραγματοποιηθεί περιφερειακή σύσκεψη των συνδικαλιστικών στελεχών της Κρήτης όπου θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς (μισθός, ακρίβεια, αξιολόγηση, εργασιακά…) με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την ενεργοποίηση των συναδέλφων στο πλαίσιο του αγωνιστικού σχεδιασμού της Δ.Ο.Ε.

Στο πλαίσιο της περιφερειακής σύσκεψης θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις των μελών του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., σε συντονισμό με τα Δ.Σ. των Σ.Ε.Π.Ε., σε σχολικές μονάδες της περιφέρειας.

 

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, ώρα 19:00 μ.μ. Ενημερωτική Σύσκεψη με τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, ώρα 19:00 μ.μ.

Ενημερωτική Σύσκεψη με τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» καλεί σε Ενημερωτική Σύσκεψη τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, για το ζήτημα της αντιδραστικής ατομικής αξιολόγησης του Υπουργείου Παιδείας.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 μμ στο 49ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Αυλώνος 10,  πλησίον Χανιόπορτας και Σταδίου Ελευθερίας).

 

 

 

 

 

Παλλαϊκή Κινητοποίηση για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, ώρα 12:00 πλ. Ελευθερίας

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Κινητοποίηση για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, ώρα 12:00 πλ. ΕλευθερίαςΩς εκπαιδευτικοί, ως πολίτες και γονείς βιώνουμε τις συνέπειες της διαχρονικής κρατικής υποχρηματοδότησης, της απαξίωσης, και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων. Στην πόλη μας, στο Ηράκλειο, το Βενιζέλειο ένα ιστορικό δημόσιο νοσοκομείο, που για πολλές δεκαετίες κάλυπτε σε ανάγκες σχεδόν όλη την Κρήτη σήμερα ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την πλήρη εγκατάλειψη του Βενιζέλειου και χαιρετίζουμε παράλληλα τον αγώνα των μαχόμενων υγειονομικών να κρατήσουν σε λειτουργία το νοσοκομείο.

Το νέο ΕΣΥ όπως το ονομάζει η κυβέρνηση προβλέπει, συγχωνεύσεις Νοσοκομείων και κλινικών, με κριτήρια την απόσταση την πληρότητα το κόστος. Προβλέπει τη μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, και την είσοδο ιδιωτών ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. Η σχεδιασμένη απαξίωση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου εντάσσεται σε αυτόν τον σχεδιασμό ώστε να εμφανιστεί ο σωτήρας ιδιώτης που θα του παραδοθεί το Νοσοκομείο και ο λαός της πόλης μας θα χρυσοπληρώνει για τις υπηρεσίες του. Έως και πέντε χρόνια χιλιάδες ασθενείς περιμένουν να χειρουργηθούν, ο χρόνος αναμονής για ένα ραντεβού μεγαλώνει, και οδηγεί τους ασθενείς στην αγκαλιά της ιδιωτικής υγείας, βάζοντας το χέρι στην τσέπη.

Με στοιχεία του Σωματείου Εργαζομένων στο Βενιζέλειο υπάρχουν 300 κενές θέσεις εκ των οποίων οι 170 αφορούν νοσηλευτική υπηρεσία. Το μισό προσωπικό είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας με υποχρεωτικές μετακινήσεις. Δεν υπάρχει τμήμα που να μην έχει ελλείψεις σε προσωπικό, χρωστούμενα ρεπό και άδειες στους εργαζόμενους. Από τα 6 χειρουργικά κρεβάτια λειτουργούν, μόνο τα 2 με αποτέλεσμα οι λίστες να μεγαλώνουν επικίνδυνα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών.

Ως εδώ! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την υγεία μας, με τη ζωή μας!

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» στηρίζει την αγωνιστική κινητοποίηση, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 μμ στην πλ. Ελευθερίας, συμμετέχοντας στην κήρυξη της 4ωρης στάση εργασίας του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού μας, από τις 11.00 πμ έως τις 15.00 μμ, για την διευκόλυνση των συναδέλφων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για την αποδόμηση του δημόσιου Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Παράλληλα, κηρύσσουμε επιπλέον 2ώρη στάση εργασίας από τις 15:00 έως στις 17:30 για να την κάλυψη των συναδέλφων στα ολοήμερα τμήματα.

Απαιτούμε:

-Άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για να λειτουργήσουν τα χειρουργεία και τα ιατρεία, να μπορούν να εφημερεύσουν οι κλινικές, να λειτουργήσει το Νοσοκομείο.

-Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος, έναντι των ασθενών της περιοχής μας.

-Δεν πάει άλλο όσοι κωφεύουν ή σιωπούν είναι συνένοχοι στο έγκλημα.

-Δεν θα επιτρέψουμε την παράδοση των δημόσιων Νοσοκομείων στους έμπορους της υγείας.

-Τα νοσοκομεία είναι περιουσία του ελληνικού λαού δεν παραχωρούνται.

-Ζητούμε γενναία χρηματοδότηση όλων των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-Να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας.

-Να καταργηθούν οι πληρωμές στα δημόσια νοσοκομεία.

364189801 579651550803149 8337925280428378375 n

Τρίτη 17 Οκτωβρίου, ώρα 18:00 μμ στο 17ο Δ.Σ. Ηρακλείου Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Τρίτη 17 Οκτωβρίου, ώρα 18:00 μμ

στο 17ο Δ.Σ. Ηρακλείου

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις της ΔΟΕ, καλεί όλες τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους, την Τρίτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 μμ,στην  Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Δεκελείας 2-12, επί της Λ. Κνωσού-απέναντι από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης).

Θεματολογία:

  • Το αγωνιστικό πλαίσιο ενάντια στην αξιολόγηση σχολικής μονάδας-ατομική αξιολόγηση.
  • Οικονομικά εκπαιδευτικών-Οργανικές θέσεις-Εργασιακά δικαιώματα-Κενά στα σχολεία.
  • Κατάθεση προτάσεων για την Ολομέλεια Προέδρων

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

 

Δωρεάν συνταξιοδοτική διερεύνηση συναδέλφων. Συνέχιση της συνεργασίας του Συλλόγου μας με εργατολόγο για τα συνταξιοδοτικά θέματα

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

                           Δωρεάν συνταξιοδοτική διερεύνηση συναδέλφων.                                         Συνέχιση της συνεργασίας του Συλλόγου μας με εργατολόγο                 για τα συνταξιοδοτικά θέματα

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» ενημερώνει τους συναδέλφους για την ανανέωση της συνεργασίας και για το φετινό σχολικό έτος 2023-4 με δικηγόρο-εργατολόγο, που είναι εξειδικευμένος στα συνταξιοδοτικά ζητήματα. Με τον τρόπο αυτό κάθε συνάδελφος-μέλος του Συλλόγου μας που επιθυμεί να διερευνήσει διάφορες πτυχές του συνταξιοδοτικού του (π.χ. όρια ηλικίας, υπολογισμός σύνταξης κ.ά.), μπορεί ν’ ακολουθεί τα παρακάτω βήματα για την άμεση εξυπηρέτησή του.

Ο Σύλλογός μας αναλαμβάνει και καλύπτει τα έξοδα των συνταξιοδοτικών ζητημάτων των συναδέλφων.

Βήματα:

1ο ) Συμπλήρωση στοιχείων της συνταξιοδοτικής φόρμας που επισυνάπτεται.                          

2ο ) Παράδοση της συνταξιοδοτικής φόρμας και των δικαιολογητικών εντύπων που απαιτούνται στον Πρόεδρο ή τον Γραμματέα του Συλλόγου έπειτα από συνεννόηση.

 

 

 

 

 

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:00μμ μμ Δωρεάν Παράσταση για Εκπαιδευτικούς

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

                                    Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:00μμ μμ                                     Δωρεάν Παράσταση για Εκπαιδευτικούς

«Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας»

 Θέατρο μέσα στην τάξη με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» σε συνεργασία με την Εταιρεία Θεάτρου & Παραστατικών Τεχνών BEHOLD, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε δωρεάν την παράσταση «Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας».

Η δωρεάν παράσταση για τους εκπαιδευτικούς θα γίνει το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 18:00 μμ, στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 4).

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την παράσταση ώστε να γνωρίσουν περισσότερα σε σχέση με το περιεχόμενο και τους στόχους της παράστασης μπορούν να προκρατήσουν την δωρεάν θέση τους επικοινωνώντας στο τηλέφωνο : 6979031752 (καθημερινές 10.00 - 14.00). Η είσοδος στην παράσταση γίνεται μετά από επίδειξη της κάρτας εκπαιδευτικού. 

Η παράσταση ξεκίνησε πέρυσι τις επισκέψεις της στα σχολεία και ασταμάτητα από τότε ταξιδεύει σε μικρά και μεγάλα σχολεία του νησιού, σε Δημοτικά, Γυμνάσια αλλά και Λύκεια προσφέροντας σε μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς , γονείς αλλά και σε εμάς τους ίδιους στιγμές ουσιαστικής χαράς και ενδυνάμωσης.

Η ιδιαιτερότητα της παράστασης είναι πως παίζεται μέσα στην σχολική αίθουσα κατά τη διάρκεια 1 διδακτικής ώρας (45') και ακολουθείται από θεατροπαιδαγωγική δράση δίνοντας τον χώρο στους μαθητές και τις μαθήτριες να πάρουν θέση και να εμπλακούν στην ιστορία. Μετά το πέρας της επίσκεψής μας στην τάξη σας, λαμβάνετε και έξτρα συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό ώστε να συνεχίσετε τις δραστηριότητες και την επεξεργασία του θέματος με τα παιδιά , αν το επιθυμείτε. 

Απευθύνεται σε μαθητές/-ήτριες των Δ ́-Στ ́ τάξεων του Δημοτικού, των Α ́-Γ ́ τάξεων Γυμνασίου και της Α' Λυκείου.

Το κείμενο είναι του Τάσου Αγγελόπουλου, η σκηνοθεσία της Ρίας Μεντηλίδου και παίζουν οι ηθοποιοί Αλίκη Ατσαλάκη και Θοδωρής Θεοδωρίδης . Στην παράσταση θα παρευρίσκεται και η ψυχολόγος Ευεποίνα Παντελέρη, η οποία καθοδήγησε και συμβούλευσε την ομάδα κατά τη διάρκεια των προβών.

ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ , Η ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

Θοδωρής Θεοδωρίδης /// Ρία Μεντηλίδου

BEHOLD ΑΜΚΕ // ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Τηλ. επικοινωνίας _ 6936742475 / 6979031752 

FB page_  https://www.facebook.com/BEHOLDTHEATRE 

 

 

 

Έκπτωση -50% στα δρομολόγια εκπαιδευτικών προς τα σχολεία του νoμού Ηρακλείου

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Έκπτωση -50% στα δρομολόγια εκπαιδευτικών προς τα σχολεία του νoμού Ηρακλείου

Συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» σας ενημερώνουν πως σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, για τέταρτη χρονιά, παρέχεται μείωση -50% στην τιμή των εισιτηρίων για τους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται με τα λεωφορεία προκειμένου να φθάσουν στις σχολικές μονάδες όπου διδάσκουν. Η έκπτωση, δηλαδή, αφορά τα δρομολόγια από τον τόπο διαμονής κάθε εκπαιδευτικού στην έδρα στης σχολικής μονάδας και αντίστροφα.

Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να κάνουν χρήση αυτής της έκπτωσης θα πρέπει να προσκομίσουν στα γραφεία των ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου (σταθμό λιμένος, από 8:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ.):

·       μια φωτογραφία

·       μια βεβαίωση υπηρεσίας από τη σχολική μονάδα.

Επιδιώκουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο να συμβάλλουμε στην καλύτερη διαβίωση όλων των συναδέλφων που υπηρετούν στο νομό μας. Παράλληλα, ευχαριστούμε τη διοίκηση των ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου για τη διαρκή στήριξη και την έκπτωση που παρέχει στους συναδέλφους μας.

 

Κανένα παιδί χωρίς σχολικά είδη Για 9η χρονιά Σχολικά Καλάθια Αλληλεγγύης

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

                 Κανένα παιδί χωρίς σχολικά είδη                                                      

       Για 9η χρονιά Σχολικά Καλάθια Αλληλεγγύης

Ο «Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου – Δομήνικος Θεοτοκόπουλος»,ο «Σύλλογος Εκδοτών & Βιβλιοπωλών Ηρακλείου Κρήτης», το Εθελοντικό Σωματείο «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι», η Αποστολής Αγάπης, ο Κοινωνικός Χώρος Ιδρυμάτων Α & Μ Καλοκαιρινού και τα Παιδικά Χωριά SOS Ηρακλείου διοργανώνουν για όγδοη συνεχόμενη χρονιά τη δράση αλληλεγγύης με τίτλο «Κανένα παιδί χωρίς σχολικά είδη». Μια δράση αλληλεγγύης που αγκάλιασε η τοπική κοινωνία και έδωσε χαρά σε πολλά παιδιά, τα οποία χρειάζονταν τη στήριξή μας.

Σκοπός της δράσης είναι η συλλογή σχολικών ειδών, τα οποία θα μοιράζονται  σε οικογένειες ευάλωτων κοινωνικά ομάδων με παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές καθημερινές τους ανάγκες. Ειδικότερα σήμερα οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις λόγω των πολλαπλών κρίσεων είναι μεγάλες και κατά συνέπεια πολλές οικογένειες με παιδιά θ’ αντιμετωπίσουν σοβαρά ζητήματα επιβίωσης.

 Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι,

Να μας ενημερώσετε άμεσα, εάν έχετε παρατηρήσει τέτοια φαινόμενα ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε ένα σημαντικό μέρος των αναγκών για το κάθε παιδί !! Θα χρειαστεί να μας στείλετε email ( όνομα σχολείου και υπεύθυνου επικοινωνίας - αριθμό παιδιών - ηλικία - φύλλο & τάξη ). 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε:

Στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος», στο τηλ: 6932 708 450

Στο Σύλλογο Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών Ηρακλείου, στο τηλ: 2810 282303

Στο Εθελοντικό Σωματείο «Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι», στο τηλ: 6992185807 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Η περιπέτεια της Πλαστικούρας Δωρεάν Είσοδος για Εκπαιδευτικούς

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Η περιπέτεια της Πλαστικούρας

Δωρεάν Είσοδος για Εκπαιδευτικούς

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00 μμ στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Η ομάδα θεάτρου Σιντορέ και Ντορεμί, μετά από τις αγαπημένες παραστάσεις της κυρίας Σιντορέ, παρουσιάζει το έργο της Μαρίας Καριωτάκη:

Η περιπέτεια της Πλαστικούρας       

Ένα έργο που ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τους θεατές για την υπερκατανάλωση του πλαστικού, ενώ ταυτόχρονα τους ψυχαγωγεί και προσελκύει το ενδιαφέρον τους μέσα από μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και μυστήριο. Βασίζεται στο βραβευμένο βιβλίο της Μαρίας Καριωτάκη που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική.

Η παράσταση θα παιχτεί για τα σχολεία τη φετινή σχολική χρονιά. Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή έμπνευσης και πληροφόρησης για οικολογικά θέματα και μπορεί να συνδεθεί με εργαστήρια δεξιοτήτων σχετικά με την μόλυνση των θαλασσών, την κλιματική αλλαγή, την ανακύκλωση και τη μείωση των απορριμμάτων. 

Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας του Ηρακλείου θα έχουν δωρεάν πρόσκληση στέλνοντας όνομα, σχολείο και ειδικότητα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Η ιστορία…

      Η Γη μας είναι πνιγμένη στα πλαστικά. Η Πλαστικούρα έχει φροντίσει γι’ αυτό. Χάρη στις πλαστικές της δημιουργίες, έχει γίνει η πιο αγαπητή διασημότητα του κόσμου. Μια μέρα όμως, εξαφανίζεται. Όλοι την αναζητούν ενώ εκείνη έχει παγιδευτεί σε έναν τόπο όπου κανείς δεν τη θαυμάζει. Εκεί συναντά τον Πέτρο και τη Λένα, δυο παιδιά που την φέρνουν αντιμέτωπη με τις συνέπειες της αλόγιστης χρήσης του πλαστικού. Θα καταφέρουν να την πείσουν ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς συσκευασίες και πλαστικά μιας χρήσης;  Θα αλλάξει για να σωθεί ο πλανήτης μας; 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Μαρία Αμανάκη

Κείμενα, Στίχοι τραγουδιών, χορογραφίες, διοργάνωση: Μαρία Καριωτάκη

Σκηνικά – Κοστούμια: Άννα Χιλετζάκη

Πρωταγωνιστούν: Στέλλα Κορνίλη, Ελένη Στρατάκη, Μάνος Ζεϊμπέκης και Γιάννης Καρουζάκης

Τραγουδούν: Κωνσταντίνα Σηφάκη, Μαρία Καριωτάκη και Μάνος Ζουμπουλάκης

Φωνητική διδασκαλία: Νεκταρία Λαουμτζή

Επιμέλεια εντύπων: Γιάννης Οικονομάκης

Επιμέλεια ηχητικών κομματιών και τραγουδιών: Δημήτρης Βασμαρής - Studio Vasmaris

 

373059021 1033046987877132 355772217154543603 n

Στήριξη και αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

                      Στήριξη και αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας                                     από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου

Μετά τις 16 μέρες που η φωτιά έκαιγε στον Έβρο με την τεράστια οικολογική καταστροφή, τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, τις απέραντες καμένες εκτάσεις, τα καμένα σπίτια και σχολεία, η καταστροφή συνεχίζεται με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία για δεύτερη φορά μέσα σε 3 χρόνια.

Με τραγικό απολογισμό την απώλεια ανθρώπινων ζωών, την απόλυτη καταστροφή σε κατοικίες, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες. Σχολεία και γυμναστήρια έχουν μετατραπεί σε χώρους φιλοξενίας, ενώ πολλές σχολικές μονάδες είναι ακατάλληλες για να δεχτούν τις μαθήτριες και τους μαθητές και να λειτουργήσουν.

Σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας, ως Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», «Ν. Καζαντζάκης» και «Φαιστός» εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για τα θύματα που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πλημμύρες σε όλους τους Νομούς της Θεσσαλίας (Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα), καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πληγέντες.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίζουμε τη στήριξη μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών των περιοχών που έχουν πληγεί, μέσω της παρακράτησης του χρηματικού ποσού των 2 ευρώ από τους συναδέλφους του Νομού Ηρακλείου και το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διανεμηθεί στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών της Θεσσαλίας με σκοπό την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, σχολικών ειδών και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί αναγκαίο.

Παράλληλα, ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι εργατικά σωματεία οργανώνουν τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (Λεωφόρος Δημοκρατίας, 10), καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 19:00-21:00.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τα εξής:

  •       Εμφιαλωμένα νερά, χυμοί
  •   Συσκευασμένη τροφή για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.), φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, κρουασάν, μπάρες δημητριακών, παστέλια, γάλα σε σκόνη.
  •    Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).
  •      Φακούς

Η αλληλεγγύη και η δράση των συνδικάτων, καθώς και του λαού, αποτέλεσε πάντα κι αποτελεί και τώρα τη μεγαλύτερη ασπίδα προστασίας των θυμάτων των καταστροφών.

Γιώργος Μακράκης, Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος»

Χρήστος Ντρουμπογιάννης, , Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ν. Καζαντζάκης»

Γρηγόρης Γιαμαλάκης, Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσαράς «Φαιστός»

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές