Δευτέρα 8 Μαρτίου, ώρα 18:00 Διαδικτυακή Εκδήλωση ΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ~ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Δελτία Τύπου

156849535 425220425425718 7283027316023098943 n

«Εγώ, Εσύ, Εκείνη …

Η Γυναίκα ανακαλύπτεται μέσα από το χρόνο, δονείται από τα πρέπει και τις επιλογές της, αποκαλύπτεται στις σχέσεις της και ‘ελεύθερη’ αναγνωρίζει την αξία της…»

Οι γυναίκες της Ομάδας Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», συναντιόμαστε διαδικτυακά στις 8 Μαρτίου, ημέρα αφιερωμένη στη Γυναίκα, με τρεις ξεχωριστές γυναίκες …

Η Γιολάντα Τσορώνη, Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας, , η Δέσποινα Μπετεινάκη, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, η Αποστολία Παπαδαμάκη, Καλλιτέχνις – Εμψυχώτρια Αυτοβελτίωσης θα μας «συστήσουν» τη σύγχρονη Γυναίκα μέσα από τις ανάγκες της, τα προγράμματα και τις γνωστικές αναπαραστάσεις αλλά και τους ρομαντικούς δεσμούς, το συναίσθημα.

Θα τη «συναντήσουμε» όμως και σε περασμένες εποχές ως  πρότυπο και ως ηρωίδα βιβλίου. Ποια είναι τα δυνατά σημεία της Γυναίκας αλλά και τα μέσα που μπορεί να βρει για να αντιπαρέλθει στις προκλήσεις και τελικά να έχει την υγεία της;

Σκέψεις – προβληματισμοί – ερωτήματα … που οι καλεσμένες μας θα μοιρασθούν και θα «αντιμετωπίσουν»  μαζί μας … τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου από τις 18.00 έως τις 20.00. Ο επίλογος του αφιερώματος θα κλείσει με τις δικές σας ερωτήσεις.

Συνδεθείτε ελεύθερα μέσω του zoom:   

 https://us05web.zoom.us/j/4065217197?pwd=cTlYb1NHZEtaaHdjQ1JMeGJpajdJUT09

 

ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΤΣΟΡΩΝΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, της Ένωσης  Μεσσήνιων Συγγραφέων και έχει εκδώσει πάνω από εβδομήντα βιβλία για παιδιά και άλλα λαογραφικού περιεχομένου. Το πρώτο μυθιστόρημά της «Η σύγκρια» κυκλοφόρησε το 2016, ενώ το «Ανυπάκουα Πρέπει» το 2020.

Τίτλος και άξονες της ομιλίας της:

«Γυναίκες-όμηροι στη σκιά των πρέπει»

 ● Πώς η ανάγκη διαμορφώνει το συναίσθημα των ανθρώπων και πώς αυτό επηρεάζει τις επιλογές τους.

● Η γυναίκα ως θύμα των «Πρέπει» της ανδροκρατούμενης κοινωνίας.

● Η γνωριμία της συγγραφέως με τη «Σύγκρια» της Μάνης και την «Ορκισμένη Παρθένα» του αλβανικού βορρά. Το συγγραφικό ταξίδι για την αποκάλυψη της ιστορίας τους.

● Οι σύγχρονες γυναικείες «χρυσές» φυλακές του δυτικού κόσμου.

 

ΜΠΕΤΕΙΝΑΚΗ   ΔΕΣΠΟΙΝΑ , ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Msc – ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Η Δέσποινα Μπετεινάκη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ασχολείται με  θέματα συμπεριφοράς  Παιδιών και  Εφήβων καθώς και προβλήματα Ενηλίκων που αφορούν θέματα Υγείας και θέματα που προέρχονται από σχέσεις (τύπος προσκόλλησης –attachment στον ερωτικό, φιλικό και εργασιακό τoμέα).

Ερευνητικά ασχολήθηκε με τα προβλήματα εξωτερικευμένης συμπεριφοράς Εφήβων στην Ευρώπη  όπως η επιθετικότητα, η εναντίωση, η ανυπακοή και η μη συμμόρφωση σε κανονισμούς στην οικογένεια και στο σχολείο καθώς και με μεθόδους παρέμβασης και θεραπείας .(Μsc στην Αναπτυξιακή και Εφηβική Υγεία.)  

Επιπλέον σε πρόσφατη έρευνα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών που διεξήχθηκε στο Ηράκλειο και την Αθήνα διερεύνησε  το πώς οι προσωπικές σχέσεις (ο τύπος προσκόλλησης) επηρεάζουν το στρες .Μελετήθηκαν οι νευροβιολογικές αλλαγές που προκαλούνται από την κινητοποίηση του άξονα του στρες καθώς και οι επιπτώσεις, που αυτές οι αλλαγές δημιουργούν   στην Ψυχική και Σωματική Υγεία (Msc στις επιπτώσεις του στρες στη Υγεία και στους  τρόπους Ελέγχου και Διαχείρισης ).

Ενδεικτικά μπορούν να αναφερθούν τεχνικές, όπως η Διαφραγματική Αναπνοή, η Ενσυνειδητότητα (Mindfulness),o Υπερβατικός Διαλογισμός, ο Οραματισμός, η Γνωστική Αναδόμηση, ο έλεγχος του συναισθήματος.

Είναι η υπεύθυνη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, για την στάθμιση του Ερωτηματολογίου για την Ενσυνειδητότητα στην Ελλάδα και ομιλήτρια στις Ακαδημίες Γονέων της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαίας Κυριακού.

Επιπλέον, εκπαιδεύτηκα σε τρία Συστήματα Ψυχοθεραπείας. Το πρώτο αφορά στην Οικογενειακή Συστημική θεραπεία, το δεύτερο την Γνωστική  Συμπεριφορική  Θεραπεία και το τρίτο την Θεραπεία Απλού και Σύνθετου τραύματος από Δεσμό με την μέθοδο EMDR. Συμπληρωματικά, παρακολούθησε σεμινάρια θεραπείας Ζεύγους από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.  

Υπήρξε εξωτερικός Επιστημονικός συνεργάτης στην Ψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ,της Δομής Πρωτοβάθμιας Υγείας Ηρακλείου και υπεύθυνη ψυχολόγος σε σχολεία Ειδικής Αγωγής στην  Αθήνα και στο Ηράκλειο.

Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Τίτλος και άξονες της ομιλίας της:

«Ρομαντικοί δεσμοί, Στρες και επίδραση στην Ψυχική και Σωματική Υγεία»

● Σύντομη αναφορά στον τύπο των σχέσεων

● Γνωστικές αναπαραστάσεις για τον εαυτό και τους άλλους

 ● «Αξίζω ή δεν αξίζω να έχω αγάπη» ή «μπορώ ή δεν μπορώ να εμπιστευτώ τους άλλους ανθρώπους»

● Ποιο είναι το τοπίο στις σχέσεις σήμερα -Διαδίκτυο

● Η εισβολή των νέων τεχνολογιών ,στους ρομαντικούς δεσμούς

● Σύντομη σύνδεση των σχέσεων με το στρες

● Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας τον Ιούλιο του 2020 σε 410 άτομα στο Ηράκλειο και την Αθήνα.

ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΣ – ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΑ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Η Αποστολία Παπαδαμάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησε με άριστα από το Α.Π.Θ. και μετά σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, ως εξαιρετικό ταλέντο στην χορογραφία, χωρίς να έχει σπουδάσει χορό από νεαρή ηλικία. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στον Σύγχρονο Χορό, την Yoga και την Τεχνική Alexander στην Νέα Υόρκη με υποτροφία των ιδρυμάτων Α. Ωνάσης και Β. & Ε. Γουλανδρή. 

Βραβεύθηκε για την πρώτη της χορογραφία σε ηλικία μόλις 23 ετών με το βραβείο Ραλλούς Μάνου, και σε ηλικία 27 ετών με το διεθνές βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου χορογράφου Bagnolet (Γαλλία). 

Έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει μεγάλα θεάματα όπως την Τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων Αθήνας 2004 και είναι γνωστή για τις πρωτοποριακές και αντισυμβατικές της ιδέες  όπως η πρώτη υποβρύχια παράσταση χορού στον κόσμο με τίτλο Drops of Breath (Ενάλιος χώρος Ναού Ποσειδώνα, Σούνιο) και  Anamnesis, μια πολυσύνθετη μορφή παράστασης συμμετοχική με το κοινό,  σε πολύ σημαντικούς αρχαιολογικούς  χώρους όπως ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα και η Δήλος.

Μελετάει εφ όρου ζωής την σχέση της ανθρώπινης ψυχής με την Φύση και τον κόσμο που μας περιβάλλει μέσω της αρχαίας ελληνικής παιδείας αλλά και άλλων πνευματικών δρόμων. Έχει εκπαιδευτεί στη Μουσική, Φωνή, Διαλογισμό, Ρέικι, Κρανιοιερη θεραπεία,  πολεμικές τέχνες και έχει συνεργαστεί με εκπληκτικούς καλλιτέχνες και δασκάλους από όλο τον κόσμο.

Έχει ιδρύσει την Βιωματική Ανατομία, μια  θεραπευτική μέθοδο που στοχεύει στην εναρμόνιση σώματος, νου και ψυχής και το Happiness Retreat, μια ολιστική εμπειρία προσωπικής μεταμόρφωσης. Παραδίδει σεμινάρια και διαλέξεις αυτοβελτίωσης και αυτογνωσίας και οργανώνει κύκλους υποστήριξης γυναικών.

Τα καλλιτεχνικά της έργα της έχουν παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, Φεστιβάλ Αθηνών, Φεστιβάλ Καλαμάτας, Θέατρο Θησείον, Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας, αλλά και σε σημαντικά  Ευρωπαϊκά και Διεθνή φεστιβάλ. 

Διετέλεσε πρόεδρος του  Δ.Σ. της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, μέλος του Δ.Σ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Κέντρου Αρχαίου Δράματος, του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και της καλλιτεχνικής επιτροπής του φεστιβάλ Δημήτρια στην Θεσσαλονίκη.

Τίτλος και άξονες της ομιλίας της:

«Αναγνωρίζω την αξία και τη διαφορετικότητά μου … ενώνομαι και ελευθερώνομαι …»

● Ποια είναι τα "προγράμματα " που έχουμε μέσα μας τα οποία μάς υποβάλλουν σε κακοποίηση του εαυτού σε ψυχολογικό και  συναισθηματικό επίπεδο και δεν μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε την αξία μας; Πώς λειτουργούμε στην καθημερινότητα μας από αυτήν την δόνηση;

● Το παλιό πρότυπο της 'ανταγωνιστικότητας" μεταξύ γυναικών και πώς αυτό αποδυναμώνει την δύναμη της θηλυκής μας φύσης. Το νέο πρότυπο αλληλοϋποστήριξης μεταξύ γυναικών και πώς  αυτό επιτυγχάνεται: Η αναγνώριση της διαφορετικότητας ως στοιχείο ένωσης μεταξύ μας.

● Ανακαλύπτοντας την ιερότητα του γυναικείου σώματος/ απαλλαγή από τραυματικά πρότυπα περασμένων εποχών.

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές