Δράση από την Ομάδα Βιβλίου: «Όπου ακούς πολλά Κεράσα … γράψε κι ένα μύθο του Αισώπου!»

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

60964593 2687286948010695 5736329561436585984 n

Η Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» συμμετέχει στο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου. Η Ομάδα συνεργάζεται με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κερασών «Η Φανερωμένη»– καθώς φέτος το Φεστιβάλ θα επεκταθεί και στην περιφέρεια– και θα βοηθήσει στην πραγματοποίηση των δράσεων στο χωριό Κεράσα της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής, με θέμα τους μύθους του Αισώπου.

Συγκεκριμένα προσκαλούμε όλους τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων να γράψουν ένα μύθο με αφορμή τους μύθους του Αισώπου είτε ατομικά είτε ομαδικά (ως μία μικρή ομάδα 3-4…ατόμων ή και ολόκληρης της τάξης).

Α) Θεματολογία (κάποιες προτάσεις ανά τάξη προς επεξεργασία):

Νήπιο ~ Α, Β τάξη : αγάπη, φιλία, διαφορετικότητα, διατροφή

Γ~ Δ τάξη : σεβασμός στην οικογένεια, παράδοση

Ε~ Στ τάξη : φιλότιμο, γενναιοδωρία, εθελοντισμός, φιλοξενία

Β) Στοιχεία : Ο μύθος μπορεί να είναι από 150 έως 200 λέξεις. Πρωταγωνιστές τα ζώα, με αλληγορική σημασία και το δίδαγμα ~ μήνυμα στο τέλος. Παρακαλούνται οι μύθοι των μικρών συγγραφέων να γραφτούν χωρίς αναφορές σε στοιχεία της σύγχρονης ζωής, όπως η τεχνολογία (αντικείμενα-εργαλεία, χρήση…). Επίσης, θα χαρούμε πολύ οι μύθοι να είναι εικονογραφημένοι!

Γ) Αιτήσεις συμμετοχής : το αργότερο μέχρι τις 31 Μαΐου 2019 (η αίτηση στέλνεται ηλεκτρονικά – google form)

 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf9Oe-0YZpcY0Xg9Df_ZXzGZzSbNfgoueFzUO0sjp2GQecB1g/viewform?vc=0&c=0&w=1&fbclid=IwAR2HbhDIdt0zl0gmaTWHE0-kqw5bWZDGCx4O-rEUE6YZ-QtYfhaMJCrdR2k

Παράδοση κειμένων ~ μύθων : μέχρι και τις 10 Ιουνίου 2019 στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Τα κείμενα μπορείτε να τα «σκανάρετε» και να τα στέλνετε στο παραπάνω email ή αν αυτό δε γίνεται για οποιοδήποτε λόγο, παρακαλώ επικοινωνήστε στα τηλέφωνα που δίνονται παρακάτω και θα τα παραλάβουμε εμείς.

Όλα τα παιδιά θα βραβευθούν για τη συμμετοχή και την προσπάθειά τους με έπαινο από την Ομάδα Βιβλίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο αλλά και με ένα δώρο~έκπληξη … εμπνευσμένο από τα ζώα των μύθων του Αισώπου! Επίσης, οι σχολικές βιβλιοθήκες των σχολείων που θα συμμετάσχουν θα πάρουν ένα βιβλίο του Αισώπου μίας ξεχωριστής έκδοσης.

Η βράβευση και η παρουσίαση των δημιουργιών θα γίνει την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 στο χωριό Κεράσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Θα στείλουμε νέα ενημέρωση με τον χώρο και την ώρα. Μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα της Ομάδας μας όπως και του Πολ/κού Συλ/γου Κερασών.

https://www.facebook.com/groups/366861303515079/

https://www.facebook.com/politistikos.phaneromene

Τηλέφωνά επικοινωνίας:

Εμμανουέλα Περυσινάκη 6974035678

Ζαμπία Λαζανάκη 6972128384

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές