Παρασκευή 31 Μαΐου, ώρα 18:00 «Η ψυχολογική γραμματική & σύνταξη της αποτελεσματικής επικοινωνίας»

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

hires22

«Πολύ συχνά θέλουμε να πούμε κάτι, αλλά δεν μπορούμε να βρούμε τρόπο επικοινωνίας με τον άλλο άνθρωπο, στη δουλειά, με φίλους, συγγενείς ή συζύγους. Το άλλο πρόσωπο δεν φαίνεται να μας καταλαβαίνει. Και συχνά δεν καταλαβαίνουμε πραγματικά την πραγματική έννοια αυτού που το άλλο πρόσωπο προσπαθεί να μας πει. Ο λόγος είναι επειδή δεν χρησιμοποιούμε τη σωστή ψυχολογική γραμματική επικοινωνίας. Μπορούμε να μιλήσουμε σωστά τη γλώσσα από τυπική άποψη, αλλά δεν μιλάμε σωστά τη γλώσσα από ψυχολογική άποψη.»

                                                                     Emanuele Argento

Η ΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΥ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» θέλοντας να κλείσει με ένα διαφορετικό τρόπο τις φετινές της δράσεις και στοχεύοντας στην προσωπική μας βελτίωση και εξέλιξη, διοργανώνει την παρακάτω ανοικτή διάλεξη.

Πιστεύοντας πως η προσωπική ανάπτυξη είναι μια αέναη διαδικασία και πως  πάντα θα υπάρχει κάτι που θα θέλουμε να βελτιώσουμε στην προσωπικότητα μας και γενικότερα στη ζωή μας, σας προσκαλούμε στην ομιλία «Η ψυχολογική γραμματική & σύνταξη της αποτελεσματικής επικοινωνίας» που θα υλοποιηθεί στις 31 Μαΐου στις 18.00 έως 20:30 στο 2o Δ.Σ. Βουτών Ηρακλείου(200 μ. μετά το ΠΑ.Γ.Ν.Η. στο κυκλικό για Σταυράκια).

Θα κλείσουμε την συνάντησή μας με ένα εναλλακτικό παραδοσιακό κέρασμα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ελληνικού - Διεθνούς Κέντρου Βιο-Ψυχοσύνθεσης, ο Emanuele Argento γεννήθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας. Μετά από βασική εκπαίδευση στην Τέχνη, την Ιστορία, την Αρχαία Ελληνική, τη Λατινική και τη Λογοτεχνία, σπούδασε Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο "La Sapienza" της Ρώμης, στην Ιταλία και στο Humboldt του Βερολίνου της Γερμανίας. Μετά την αποφοίτησή του στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, της Ιταλίας, στην Επιστήμη των Υπολογιστών, σπούδασε Κλινική Ψυχολογία, Μεταφυσική Ψυχολογία, Τεχνικές και Θεωρία της Συμβουλευτικής και της Γνωσιακής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης των Η.Π.Α. Μετά από αυτό πήρε το δεύτερο πτυχίο του στις Ψυχολογικές Επιστήμες, και πάλι στη Ρώμη, όπου επίσης είχε σπουδάσει την ψυχοσύνθεση του Δρ Roberto Assagioli, για περισσότερο από 3 δεκαετίες.

Έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας σε Πολεμικές Τέχνες, Γιόγκα, Chi-kung, Εναλλακτική Ιατρική, Διατροφή, Διαλογισμό & προσωπική ανάπτυξη. Ζει και διδάσκει στην Ελλάδα εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια ενώ ταυτόχρονα εργάζεται και διδάσκει διεθνώς. Χρησιμοποιώντας την ποικιλία των εμπειριών του και το επιστημονικό υπόβαθρο, συνεχίζει το έργο του Roberto Assagioli στην ανάπτυξη σύγχρονης και επιστημονικής προσέγγισης στην ψυχοσύνθεση, ενώ συγχρόνως ολοκληρώνει τα έργα που ο Roberto Assagioli άφησε ατελή. Για το σκοπό αυτό, δημιούργησε την εξελικτική Βιοψυχοσύνθεση, η οποία είναι μια σημαντική εφαρμογή για τη σύγχρονη εποχή της προσέγγισης του Assagioli στην ψυχοσύνθεση, που προορίζεται ειδικά για προσωπική, ομαδική ανάπτυξη και εξέλιξη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, το 2013 ίδρυσε στην Κρήτη (Ελλάδα) το Διεθνές Κέντρο Εξελικτικής Βιοψυχοσύνθεσης, του οποίου σήμερα είναι ο Πρόεδρος.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές