Σεμινάριο εξελικτικής επικοινωνίας οχτώ θεματικών ενοτήτων Δηλώσεις Συμμετοχής

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδα Βιβλίου

72454359 687415651743763 3792366709738831872 n

Καθώς η επικοινωνία είναι στην πραγματικότητα το πραγματικό "μαγικό ραβδί" για να μεταμορφώσουμε και να δημιουργήσουμε την πραγματικότητά μας,
η Ομάδα Βιβλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δομ. Θεοτοκόπουλος» διοργανώνει ένα ετήσιο «Σεμινάριο εξελικτικής επικοινωνίας»
(Seminar on Evolutionary communication) από τον Emanuele Argento ιδρυτή και προέδρου του Ελληνικού- Διεθνούς Κέντρου Βιο-ψυχοσύνθεσης.


Το σεμινάριο αυτό, θα μας διδάξει όχι μόνο πώς να εκφραστούμε αποτελεσματικά στην επαγγελματική και προσωπική μας ζωή, αλλά και πώς να αλλάξουμε τον εσωτερικό και τον εξωτερικό κόσμο μας δια μέσω ενός αποτελεσματικού τρόπου επικοινωνίας .
Ως εκ τούτου, δεν είναι μόνο ένα σεμινάριο για αποτελεσματική επικοινωνία, αλλά είναι επίσης ένα μάθημα στην:


• Εύρεση συναισθηματικής ισορροπίας και εσωτερικής γαλήνης
• Αύξηση της συνείδησής μας
• Κατανόηση της πραγματικής μας φύσης και της ψυχολογικής μας ανατομίας
• Μάθηση και εφαρμογή αποτελεσματικών εργαλείων για να εκφραστούμε και να τροποποιήσουμε τις συνθήκες στη ζωή μας μέσω της επικοινωνίας
• Επίλυση κάθε είδους συγκρούσεων, μέσα μας και στον κόσμο γύρω μας
• Εξέλιξή μας σε ένα καλύτερο άτομο, σε όλα τα επίπεδα, από το σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό, στο πνευματικό επίπεδο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων αλλά και σε όποιον εκτός εκπαιδευτικού χώρου, ενδιαφέρεται. Θα είναι χωρισμένο σε 8 ενότητες, κάθε ενότητα θα έχει διάρκεια περίπου 4 εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις.

Το κόστος κάθε ενότητας ανέρχεται στα 40 ευρώ. Θα μπορεί κάποιος να επιλέξει να παρακολουθήσει κάποιες από αυτές ,αλλά για καλύτερο αποτέλεσμα προτείνεται να ακολουθηθεί η συγκεκριμένη σειρά των ενοτήτων όπως δίνεται.

 

Θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη 19:15-21:15 από  τέλος Οκτωβρίου ως τέλος Μαΐου.

Η πρώτη ενότητα θα διεξαχθεί στο 2ο Δ.Σ. Βουτών (Πανεπιστημίου 70, δρόμος προς Σταυράκια) και θα ξεκινήσουμε στις 30/10/2019. Στην πρώτη συνάντηση θα ενημερωθείτε για τους χώρους διεξαγωγής των υπόλοιπων ενοτήτων.

Στη φόρμα που επισυνάπτεται δηλώνετε τη συμμετοχή σας.

 https://forms.gle/9isApQBh48aASUvu7

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση/απορία επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6974354701, κα Αγαθή Μίχου.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Εισαγωγή
Ενότητα 1 - Εύρεση εσωτερικής ισορροπίας και γαλήνης - (Εξελικτική διαχείριση συναισθημάτων )
Ενότητα 2 - Αναπτύσσοντας εξελικτική συνείδηση
Ενότητα 3 - Οι μάσκες του Εγώ (μια ψυχολογική ανθρώπινη ανατομία)
Ενότητα 4 - Μη βίαιη επικοινωνία
Ενότητα 5 - Σοφή Επικοινωνία
Ενότητα 6 - Ισχυρή επικοινωνία
Ενότητα 7 - Μοντέλα διαχείρισης και επίλυσης συγκρούσεων
Ενότητα 8 - Ανθρώπινη Εξέλιξη μέσω της Επικοινωνίας

Βιογραφικό, του Emanuele Argento:

Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ελληνικού - Διεθνούς Κέντρου Βιο-Ψυχοσύνθεσης Ο Emanuele Argento γεννήθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας. Μετά από βασική εκπαίδευση στην Τέχνη, την Ιστορία, την Αρχαία Ελληνική, τη Λατινική και τη Λογοτεχνία, σπούδασε Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο "La Sapienza" της Ρώμης, στην Ιταλία και στο Humboldt του Βερολίνου της Γερμανίας. Μετά την αποφοίτησή του στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, της Ιταλίας, στην Επιστήμη των Υπολογιστών, σπούδασε Κλινική Ψυχολογία, Μεταφυσική Ψυχολογία, Τεχνικές και Θεωρία της Συμβουλευτικής και της Γνωσιακής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης των Η.Π.Α.

Μετά από αυτό πήρε το δεύτερο πτυχίο του στις Ψυχολογικές Επιστήμες, και πάλι στη Ρώμη, όπου επίσης είχε σπουδάσει την ψυχοσύνθεση του Δρ Roberto Assagioli, για περισσότερο από 3 δεκαετίες. Έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας σε Πολεμικές Τέχνες, Γιόγκα, Chi-kung, Εναλλακτική Ιατρική, Διατροφή, Διαλογισμό & προσωπική ανάπτυξη. Ζει και διδάσκει στην Ελλάδα εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια ενώ ταυτόχρονα εργάζεται και διδάσκει διεθνώς.

Χρησιμοποιώντας την ποικιλία των εμπειριών του και το επιστημονικό υπόβαθρο, συνεχίζει το έργο του Roberto Assagioli στην ανάπτυξη σύγχρονης και επιστημονικής προσέγγισης στην ψυχοσύνθεση, ενώ συγχρόνως ολοκληρώνει τα έργα που ο Roberto Assagioli άφησε ατελή. Για το σκοπό αυτό, δημιούργησε την εξελικτική Βιοψυχοσύνθεση, η οποία είναι μια σημαντική εφαρμογή για τη σύγχρονη εποχή της προσέγγισης της Assagioli στην ψυχοσύνθεση, που προορίζεται ειδικά για προσωπική, ομαδική ανάπτυξη και εξέλιξη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, το 2013 ίδρυσε στην Κρήτη (Ελλάδα) το Διεθνές Κέντρο Εξελικτικής Βιοψυχοσύνθεσης, του οποίου σήμερα είναι ο Πρόεδρος.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές