ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Ομάδες Εργασίας

Κάλεσμα Σχολείων σε Εκπαιδευτική Δράση Ζωής

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το σενάριο της «καταστροφής» του χημικού οπλοστασίου της Συρίας - με τη μέθοδο της υδρόλυσης σε Αμερικανικό πλοίο - στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, μεταξύ Κρήτης – Μάλτας και Ιταλίας και στη συνέχεια την απόρριψη των λυμάτων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ένα νέο έγκλημα, που είναι αποτέλεσμα ιμπεριαλιστικών πολέμων, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουμε την ελληνική κοινωνία να αντιδράσει ουσιαστικά, ώστε να αποτραπούν οι ανυπολόγιστες επιπτώσεις που θα έχει αυτή η πράξη στην υγεία όλων μας, καλούμε όλα τα σχολεία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτική δράση ευαισθητοποίησης, αλλά και αποτροπής της επικίνδυνης ενέργειας και συγκεκριμένα:

  • Όλη τη σχολική εβδομάδα από τις 24-3-2014 έως τις 28-3-2014 οι μαθητές/τριες, αφού γίνουν οι απαραίτητες ενημερώσεις από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων συμμετέχοντας σε δράσεις να ζωγραφίσουν με θέμα: «Σώστε το περιβάλλον - Όχι τα Χημικά Όπλα - Ναι στη Ζωή - Προστατέψτε μας». Οι ζωγραφιές των μαθητών/τριών αφού συγκεντρωθούν στα γραφεία του Συλλόγου (κάθε απόγευμα 18:00 έως 20:00) πρόκειται να αποσταλούν στη Βουλή των Ελλήνων, ώστε να απαιτηθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να υπάρξει η απαιτούμενη παρέμβαση με σκοπό την προστασία του οικοσυστήματος της Μεσογείου, της υγείας των πολιτών και της εξεύρεσης μιας άλλης ασφαλέστερης λύσης.

Γνωρίζοντας καλά την ευαισθησία και το ενδιαφέρον όλης της σχολικής κοινότητας για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, όσο και για την προώθηση μέτρων που διασφαλίζουν την υγεία, σας καλούμε να συμμετέχετε στη συγκεκριμένη δράση, για να προστατευτεί ουσιαστικά το δικαίωμα μας στην Υγεία και στην Προστασία του Περιβάλλοντος.

Ας γίνει η Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και φιλίας, θάλασσα όλων μας. 

 

ypografi

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές