Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, ώρα 12:30 μμ στα Λιοντάρια Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

download01022022

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» συμμετέχει και στηρίζει, την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία, για την ανάδειξη των προβλημάτων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, εξαιτίας των πολιτικών που ασκεί η Κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΔΕΔΥ και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου έχουν κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας 12:00 μμ έως τη λήξη του ωραρίου (16:00 μμ) και Συγκέντρωση στις 12:30 μμ στα Λιοντάρια.

Οι όροι λειτουργίας των σχολείων, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού, το απαράδεκτο 50% +1, για να κλείσει ένα τμήμα, τα self-test, που σε πολλές περιπτώσεις δε γίνονται και δε δηλώνονται με τον σωστό τρόπο, εκτινάσσουν τα κρούσματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το χρονικό διάστημα από 30/11 έως 27/12 του 2021, τα κρούσματα στις ηλικίες 0-17 (βασικά μαθητές) ήταν 35.718, δηλαδή το 25% των συνολικών κρουσμάτων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, πριν ακόμα επεκταθεί η μετάλλαξη όμικρον.

Διεκδικούμε:

·         Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

·         Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ.

·        Όλα τα απαραίτητα τεστ (rapidPCR, κ.τ.λ.) να είναι δωρεάν για όλο τον πληθυσμό.

·         Αραίωση των μαθητών στις τάξεις, να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ, των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των Δήμων. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων.

·         Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας.

·         Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να τηρούνται τα πρωτόκολλα. Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την παροχή, δωρεάν, όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό στα σχολεία.

·         Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται άδεια ευπαθούς ομάδας.Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς που βγαίνουν θετικοί ή νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές