Κινητοποίηση για τη Δημόσια Υγεία Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 στην 7η ΥΠΕ

Γράφτηκε από τον/την Σύλλογος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος on . Posted in Κινητοποιήσεις

Κινητοποίηση για τη Δημόσια Υγεία

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 στην 7η ΥΠΕ

Ως εκπαιδευτικοί, ως πολίτες και γονείς βιώνουμε τις συνέπειες της διαχρονικής κρατικής υποχρηματοδότησης, της απαξίωσης, και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων. Στην πόλη μας, στο Ηράκλειο, το Βενιζέλειο ένα ιστορικό δημόσιο νοσοκομείο, που για πολλές δεκαετίες κάλυπτε σε ανάγκες σχεδόν όλη την Κρήτη σήμερα ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.

Το νέο ΕΣΥ όπως το ονομάζει η κυβέρνηση προβλέπει, συγχωνεύσεις Νοσοκομείων και κλινικών, με κριτήρια την απόσταση την πληρότητα το κόστος. Προβλέπει τη μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, και την είσοδο ιδιωτών ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία. Η σχεδιασμένη απαξίωση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου εντάσσεται σε αυτόν τον σχεδιασμό ώστε να εμφανιστεί ο σωτήρας ιδιώτης που θα του παραδοθεί το Νοσοκομείο και ο λαός της πόλης μας θα χρυσοπληρώνει για τις υπηρεσίες του.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» στηρίζει την Πανελλαδική κινητοποίηση που γίνεται από την ΟΕΝΓΕ  και την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου του 2023. Για το λόγο αυτό συμμετέχει στη στάση εργασίας από τις 11:00 πμ έως στις 16:00 μμ, που έχει κηρύξει το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για όλο το δημόσιο και καλεί τις/τους συναδέλφισσες/ους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 πμ στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, με αιτήματα:

·            Ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας.

·            Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

·            Διπλασιασμό προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας.

·            Διπλασιασμός μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών

·            Ένταξη στα ΒΑΕ, χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ και στην Πρόνοια.

·            Μονιμοποίηση συμβασιούχων. Καμία απόλυση συμβασιούχου

·            Ενιαίος κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού.

·            Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

 

393860000 847190743620011 5667219144153172055 n

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος

Διεύθυνση: Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη, Ηράκλειο Κρήτης, Τ.Κ. 71306
Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Τηλ. & Fax. 2810227341
Ώρες λειτουργίας 18:00-20:00 καθημερινές